Vildrosor och steglitser

Nu blommar vildrosorna och vresrosorna för fullt. Allt är väldigt frodigt i år, t.o.m vildrosorna ser större ut i själva blomman än vad de brukar göra. De är så vackra med sin enkla form. Även vresrosorna blommar rikligt. Bilderna i detta inlägg är från en promenad vid havet alldeles i vår näromgivning.

Vresrosor vid Eskils kanal, Önnered.
Vildrosor och vresrosor i bakgrunden.
Vildrosor eller som man också kallar de för, nyponrosor.
Lite mörkare i färgen är denna ros
Visst är de ljuvliga!

Och som så många gånger förr, så hade jag ”fel” objektiv med mig. För inte hade jag trott att vi skulle få se Steglitser på promenaden, men det var precis vad vi gjorde! Denna färggranna fågel är det inte så ofta man ser. Så jag fick hålla till godo med mitt lilla tele, men bättre än inget 🙂

Här sitter de i sommarängen och äter fröer.
Såå fina!
Ett utsnitt ur en av bilderna. Jag försökte komma så nära som möjligt, men det räckte ändå inte för att få en nära bild på dem.
Sommaräng med staket. Här började det stänka lite så det var dags att stoppa ner kameran i ryggsäcken och vända hemåt.

16 reaktioner på ”Vildrosor och steglitser

 1. Visst är dom fina, steglitserna. Vi brukar ha många i trädgården under vintern men på sommaren ser jag dom aldrig, Tycker bilderna blev bra du ska vara mer nöjd. Vildrosor finns väldigt många häromkring. Tycker dom har blivit fler men det kanske bara är inbillning. Tycker dom är så söta med sina enkla, ljust rosa blommor.
  Tryckande värme här idag men morgon spås svalare och lite mer ”lagom” temperaturer.

  Kram och fin tisdag!

  Gilla

  • Det är vackra fåglar,steglitserna. Det är bara såå typiskt att man nästan alltid har ”fel” objektiv när man ser fåglar 🙂 Och släpa med mig alla objektiven, nä, då blir det för tungt så man får ta det man har för tillfället 🙂 Sen skulle man säkert inte hinna byta objektiv heller, för då hade fåglarna redan varit borta när man var klar….
   Tack Anita och Kram!

   Gilla

 2. Det är verkligen en ”klassiker” det där med att ha fel objektiv 🙂 🙂 Sååå många gånger man haft dom upplevelserna men då får man göra det bästa av situationen eller bara spara det i sitt eget minne. Jag tycker du fick till väldigt fina bilder på Steglitsarna. En vacker fågel som mer ser ut som en burfågel än en fågel vi har i det fria. Vi brukar ha flera hos oss under vinterhalvåret och jag misstänker att dom är på vift resterande delen av året 😉 . Vildrosor så ljuvligt vackra och du har fångat dom så fint på bild. Önskar dig en fin midsommarhelg 🙂

  Gilla

  • Tack Susanne, ja, jag är ändå väldigt nöjd med att fått se Steglitserna. De är här i området ibland men det är ju inte alltid man har kameran tillgänglig. De är såå vackra och man blir glad när man ser dem 🙂
   Önskar dig också en fin midsommar!

   Gillad av 1 person

 3. Ulla! Vackert, så vackert med nyponrosor och dina foton är så sköna.
  Jag längtar efter att få se steglitser i verkligheten. När en av grannarna på
  gården ser steglitser utanför våra fönster så ringer han och meddelar mig…
  men jag hinner aldrig se dem. ..I väntan på möte med den vackra fågeln
  njuter jag av att se dina fina steglitsfoton 🙂

  Gilla

  • Tack Kerstin! Ja, det är verkligen vackra fåglar steglitserna. Men, som alla fåglar, så är de så snabba och flyktiga och jag är glad att jag över huvud taget fick bilder på dem 🙂 Hoppas du har turen att hinna se dem någon gång!
   Glad Midsommar!

   Gilla

 4. Jag tänkte på det i går när jag tog en promenad i skogen, att vildrosorna blommade så vackert överallt. Vi har flera på vår tomt också. De är sirliga och verkligen ljuvliga. Retligt med objektivet, förstår att du hade velat få närbilder på den färggranna fågeln. Jag får lov att skaffa mig en ny kompakt med zoom, teleobjektiv är inget jag kan bära med mig om jag inte har en bärare. Fina bilder som vanligt!

  Gilla

  • Ja, det är lite retligt när man inte har rätt objektiv, men jag är nöjd ändå att ha fått sett dem. Det kan vara tungt ibland att släpa med sig teleobjektivet, men ofta så tycker jag det är värt det, ändå. Och här saknade jag det verkligen 🙂
   Och tack så mycket!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.