‘Pink kisses’ sommarnejlika

I slutet på förra veckan vågade jag mig till Blomsterlandet, äntligen, för att köpa jord och lite växter. 🙂 Då hittade jag ‘Pink Kisses’, en sommarnejlika med härliga blommor. Men det jag fastnade allra mest för var den ljuvliga doften! Den doftar verkligen jättegott! Jag kände till att det finns många olika slags sommarnejlikor, men inte att de doftade. Ja, alla gör nog inte det, men Pink Kisses gör det.

‘Pink Kisses’
Dianthus chinensis är det latinska namnet för sommarnejlikor
Färgstarka blommor

Än så länge står den i uterummet och varje morgon när jag öppnar dit ut så slår den mest ljuvliga doft emot mig! Och likadant på kvällen så doftar den. Så om man vill omge sig med en härlig blomdoft så kan jag rekommendera ‘Pink kisses’. Alla tål ju inte starkt doftande blommor, så då kanske man ska undvika den, men jag gillar doftande blommor. Om inte doften blir alldeles för påträngande, som vissa porslinsblommor t.ex, som kan dofta lite väl starkt, även för mig. ( Jag har några porslinsblommor som jag ibland får flytta ut i uterummet på nätterna, då de ju doftar som mest. )

Sommarnejlikan verkar vara en väldigt tålig växt och ska blomma hela sommaren. Det ska bli spännande att se hur den blommar och växer framöver 🙂

14 reaktioner på ”‘Pink kisses’ sommarnejlika

 1. Vackra bilder på en jättesöt nejlika. Visste inte att det fanns doftande sommarnejlikor. Ska bli roligt att höra hur det går att ha den i kruka. Kan tänka mig att humlor och andra insekter kommer att älska den. ‘Pink kisses’, ska lägga namnet på minnet.
  Regn och blåst här idag. Men, efter regn kommer sol sägs det och nu ska det även komma värme. Kanske försommaren kommer i nästa vecka …

  Kram och fin dag till dig Ulla!

  Gillad av 1 person

  • Tack Anita! De verkar trivas bra i kruka och snart ska de ut på balkongen. Regn hela dagen här igår och skurar idag, så välbehövligt för naturen.
   Kram! 🌸

   Gillad av 1 person

 2. Jag hade en nejlika i en stor kruka förra sommaren och den blommade verkligen villigt hela långa sommaren. Nu har jag den i komposten och ska ta upp den och se om den har klarat vintern. Men den doftade inte. Mycket vackra bilder på den doftande skönheten!

  Gillad av 1 person

 3. Nej, det är inte alla som doftar, men en jättefin blomma är det ändå. Finns ju i alla möjliga färger också. Jag såg ytterligare en variant idag, hybridnejlika, också jättefin med något större blommor. Kanske köper en sådan också. 🙂 Hoppas din har klarat vintern.
  Och tack så mycket!

  Gillad av 1 person

 4. SÅ ljuvliga små blommor! Och så fina bilder 🙂
  Du skriver att dom är tåliga så då kanske jag ska ge nejlikor ett nytt försök. Hade några plantor förra sommaren men dom trivdes inte riktigt hos mig men dom här såg alldeles underbara ut. Färgen är en favorit. Och att dom doftar är bara trevligt. Tack för tipset!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.