Uppe på heden

Det har ju blivit en del inlägg här på min blogg ifrån Änggårdsbergen. Ett härligt naturområde med varierad natur.

Det ligger nära staden ( Göteborg ) och man kan lätt ta sig dit. Ifrån Botaniska trädgården går det stigar också. Vi går ofta i Änggårdsbergen just för att det är ett så stort och varierat område. Och sist vi var där, så gick vi upp till heden. Bilderna är från en dag i veckan, vädret hade slagit om från dimma och dis till klar, kall luft med nordanvind och inte ett moln på himlen. Rent fotomässigt så är det, i mitt tycke, ett ”dåligt” och tråkigt fotoväder. Bilderna blir inte lika ”spännande” då, lite platta och ljuset blir hårt. Men jag tog några bilder i alla fall, mest för att visa utsikten där uppifrån. Och naturligtvis är det ju ändå härligt när solen skiner och man får lite D-vitaminer. Man ska bara inte fotografera för mycket i det vädret 🙂

Här ser man Älvsborgsbron i bakgrunden
Och tittar man lite mer åt höger så ser man Eriksberg och den gamla bockkranen. Den står kvar som ett monument från varvstiden.
Här är en del av gångstigen uppe på heden
Där finns också en tall som jag ofta fotograferar. Här mot knallblå himmel.
Här en bild på tallen från augusti 2017, då var det lite mer moln på himlen. Jag har även någon bild på tallen när det är snö.
Ljungen i mars. Det är här jag brukar fotografera blåvingar på sommaren. Det brukar vara gott om dem här på ljungheden.
Och innan man kommer upp på heden så får man gå genom skog och där fann jag några Hasselhängen. Här var ljuset väldigt fint inne bland träd och granar.

Det var också här uppe runt heden som en Hökuggla höll till hela hösten/vintern 2019. Jag fick då sett Hökuggla för första gången i mitt liv. Då gjorde jag också ett inlägg om det: Möte med hökuggla där jag lyckades få några bilder på den.

6 reaktioner på ”Uppe på heden

  1. Så sant, det kan vara svårt att fotografera i gassande sol. Men den ensamma tallen är fotogenique och den bruna heden gör sig bra mot den knallblå himlen. En ljuvlig bild på hasselhängena, så vackert ljus.

    Gilla

  2. Fina bilder och kul att se andra delar av Änggårdsbergen. Jag har ju bara varit där en gång med dottern men vill gärna besöka plasten flera gånger. Jag har också haft turen att se en hökuggla vid ett par tillfällen och det känns lika spännande varje gång. Alla möten med ugglor är speciella. Ska absolut kika på det inlägget.
    Underbar och hoppingivande bild på hasselhänget 🙂 Ha en bra vecka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.