Tulpaner tulpaner

Åh vad jag saknar att inte kunna köpa tulpaner nu, ja kan, kan jag ju, men jag vill inte gärna gå in i någon butik alls just nu. I början på 1970-talet, då jag träffade min man, som är från Skåne, då bodde jag där ett tag och jobbade i växthus fulla med tulpaner. Det var säsongsjobb, plocka och packa tulpaner. Jag glömmer aldrig den härliga doften som slog emot en när man öppnade dörrarna in till tulpanhavet! Och alla färger, ja, det var ett jobb jag trivdes bra med, även om det bara var tillfälligt.

Här har jag plockat ihop några gamla tulpanbilder av blandade sorter 🙂

En härlig bukett
Rosa är denna tulpan
Sträcker sig mot ljuset
En liljetulpan, de är vackra också
Formen på liljetulpanen inspirerade mig till att försöka med ICM-tekniken, rörelseoskärpa.
Och en till i samma teknik

Två gånger har vi beställt tulpaner när vi beställer hem maten, via nätet, men de har varit i ganska dåligt skick och det blir inte detsamma som när man väljer bukett själv. Tur att man i alla fall har en hel del gamla tulpanbilder liggande i arkiven. 💚🌷💚

8 reaktioner till “Tulpaner tulpaner

 1. Underbara bilder från arkivet Ulla! Tulpaner är så speciella den här tiden på året, när julen är bortstädad. Jag har 30 st som väntar i uterummet. Maken handlar på ICA en gång per vecka, tidigt på morgonen men jag följer inte med längre. Trist att inte välja tulpanerna själv och jag skulle kanske ha valt några andra men dom han valt duger också 😉 Det värsta är att dom har börjat slarva i butiken. Dom har inget vatten i hinkarna där dom står så vi får nog hitta någon annanstans att köpa tulpaner i fortsättningen. Blomsterlandet ligger precis bredvid och där går också att hitta tidpunkter när det inte är något folk. Men … tulpaner är inte hela världen, det viktiga är att hålla sig borta från smittan. Vi får hålla i och hålla ut. Så småningom kan vi frossa i härliga buketter igen 🙂

  En fin helg till dig! Här vräker regnet ner och ska så göra i flera timmar framåt!
  Kram Anita

  Gilla

  1. Tack Anita, ja, man längtar mer efter blommor nu 🙂 Men jag har ju kameliorna, så jag klagar inte. Hälsan går före allt.
   Idag är det bra väder här, men dagarna innan har det regnat mycket.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

   Gilla

 2. Tulpanlängtan har uppstått hos mig också. Tänkte be min man köpa tulpaner igår när han handlade, men glömde det. Att välja själv är en del av glädjen, tycker jag, men sen många år är det maken som handlar. Nu har han blivit noggrannare med valet och när han är glad över sitt val så är jag det också trots att jag kanske inte hade valt just den färgen eller formen. Jättehärlig tulpanserie, den första med rörelseoskärpa är ljuvligt vacker.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.