Ett inlägg i rosa från Botaniska trädgården

Det blir mycket rosa i detta inlägget. Men det är ju en av mina favoritfärger och det blommande körsbärsträdet med sina rosa blommor står i full blom nu.

Och i Botaniska trädgården är det de tidigblommande rhododendron som går i rosa. Så oerhört vackert just nu. Jag börjar med bilder på körsbärsblommorna.

Här går vi på gångbron över till Körsbärsträdet, från botaniska till Slottsskogen, som trädet står i. Bron går inte riktigt från botaniska, men nästan.

I år var det inte pyntat med rislampor som det brukar vara annars när det är dags för Hanamifesten. Det blir nog ingen i år för de bygger om så mycket i Botaniska just nu.

Den sista bilden här är från ett körsbärsträd inne i Botaniska trädgården.

Och nu så övergår jag till de härliga Rhododendron.

Här är det redan nästan överblommat och blombladen ramlar ner i den lilla bäcken.

Väldigt dekorativt med bladen i bäcken.

Vilken färg, nästan cerise.

Det är en överdådig blomning i år. Kanske beror på att det inte varit så varmt ännu, klimatet har nog varit gynnsamt för dessa Rhododendron.

Nästan som en tavla.

Så vackert med de mörka stammarna här.

Verkligen blomrikt.

Ni förstår att jag hade att göra här….. 😁 Kameran gick varm och jag fick ont i armen men det var det värt.

Sista bilden. Det är så fantastiskt vackert att gå där när de här tidiga Rhododendron blommar. Det är lite svårt att förmedla med kameran. Men en liten uppfattning kan man kanske få i alla fall.

Och just det, jag hade en bild till som inte är rosa. 😀

Ullungsrönn heter denna rönn och jag lyckades lägga namnet på minnet. Så vackra blad som börjar spricka ut.

Det var allt jag hade för denna gången! 🌺

8 tankar på “Ett inlägg i rosa från Botaniska trädgården

  1. Ljuvliga, underbara bilder på all rosa blomning! Så fort allt går nu när våren har bestämt sig. Svårt att välja favoritbilder, men närbilderna på körsbärsblommorna får det bli., och de på bäcken och till sist rönnens vårjubel. Mycket mycket fint alltihop.

    Gilla

    • Det går verkligen fort nu med våren och grönskan. Så är det ju nästan alltid, man väntar och väntar, sen går det nästan för snabbt när det väl kommer igång. 😊 Stort tack!

      Gillad av 1 person

  2. Fantastisk blomning verkligen! Och som vanligt bilder som poppar ut ur skärmen. Häftig matchning med den rosa kanten på bron som leder fram till körsbärsträdet. Vackert så det förslår alltihop!

    Gilla

    • Den rosa kanten ja, det har du rätt i! Såg jag inte förrän du påpekade det. 😁 Jag var så uppe i blommorna just då så jag reflekterade inte på något annat. Botaniska är en oas att gå runt i, så vackert! Stort tack!

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.