Trevlig (H)älg!

Igår gick vi på en liten svamptur i omgivningarna runt Sisjön. Och när jag gick intill denna myren och tittade efter svamp så fick jag syn på älgen där ute!

Och som vanligt vid sådana här tillfällen så hade jag inte stora kameran med mig. Så typiskt! Jag skulle ju plocka svamp och inte släpa runt på kameran då. 😁

Så jag fick ju försöka zooma in älgen lite med mobilen. Älgen stod blick stilla hela tiden och hade verkligen stenkoll på oss! Det är både spännande och mäktigt att se en älg så här. Men samtidigt så är man lite på helspänn själv också. Man vet ju inte riktigt hur älgen reagerar. Man har ju läst mycket om ilskna älgar och folk som blir anfallna. Speciellt om älgkon har kalvar.

Vi har sett älgar i området tidigare några gånger, men aldrig så nära och inte heller att älgen då stått helt stilla. Även vildsvin finns här men det har vi aldrig sett några , bara sett spåren efter dem och även känt lukt av vildsvin.

Vi var väl ca 60 – 70 m ifrån älgen och när vi kände att det var dags att gå därifrån så smög vi oss vidare ut ur älgens område. Mäktigt möte var det i alla fall! 🌲

9 tankar på “Trevlig (H)älg!

  1. Åh så mäktigt att möta skogens konung! Och mobilbilderna blev ju riktigt bra men visst är det väl typiskt att man vid sådana tillfällen inte har storkameran med sig. Jag förstår att ni var försiktiga. Älgar kan ju gå till anfall om dom har kalvar eller känner sig trängda.
    Hoppas ni, trots mötet hittade lite svamp också … 🙂

    Kram

    Gilla

    • Det var ett mäktigt möte med älgen. Och jodå, vi hittade lite svamp också, några Karl-Johan och lite annat.
      Tack Anita och en fin söndag till dig!
      Kram

      Gilla

  2. De är ståtliga, älgarna. Det var länge sen nu och inga bra bilder har jag, för långt avstånd. Men dina bilder är fina på ert möte i höstskogen.

    Gilla

  3. Jag kan mycket väl komma ihåg den speciella känslan som möte med en älg ger. Mäktigt, imponerande, spännande, lite rädsla och hur man bäst avslutar mötet. Jag vill minnas jag gick baklänges därifrån senast det begav sig. Tycker dina bilder blev bra ändå. Blev det någon svamp tro.
    Trevlig söndag!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.