Krassen ‘Ladybird rose’ frodas på balkongen

Nu har min fina krasse ‘Ladybird rose’ satt fart på balkongen. Denna sådde jag ju väldigt tidigt. Redan i slutet av januari. De andra har inte kommit lika långt ännu, men alla är uppe och på gång.

En bild som jag tog för någon vecka sedan.

Dagens bild
Också en bild från idag. Den är verkligen frodig
Det här är ‘Baby rose’. Inte kommit så långt ännu. Enligt bilden på fröpåsen ska den ha en lite mörkare rosa ton på blommorna. Det får jag återkomma till när den blommar.

Och de har ju så fina namn. Jag köpte en sort till som heter ‘Moonlight’. Den har gräddfärgade blommor med ett mjukt gult ”svalg”. Tänkte att den ljusa sorten ska bryta av fint mot de lite mer rosatonade sorterna. Vi får se hur det blir när de andra kommit i blom också, om det blir som jag tänkt mig.

Och så min härliga Änglapelargon, den trivs också fint på balkongen. Har inte hittat en mörk sort ännu, jag vet att det finns med nästan vinröda blommor också. Jag letar vidare.

Och äntligen så kommer det lite regn idag. Det behövs verkligen nu.🌼

6 tankar på “Krassen ‘Ladybird rose’ frodas på balkongen

  1. Så söt den är, den rosa krassen. Man får inte riktigt ihop blomfärgen med bladen, krassen har man i hjärnkontoret som gul och orange och stark och livlig och så denna romantiskt blida sort. Den översta, lite mörkare bilden tycker jag bäst om. Pelargonen, jag hade en engelsk pelargon en gång som hade liknande blommor. Så fina.

    Gilla

    • Precis, hjärnkontoret är inställt på att krassen har gula blommor 🙂 Den engelska pelargonen har större blommor, annars är de väldigt lika. Jag har fastnat för änglapelargonen med de mindre blommorna, de är såå fina och väldigt blomrika.

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.