Nu blommar körsbärsträdet…..

……i Slottsskogen. Det är ett japanskt körsbärsträd och det har blivit lite som med blåsippor för mig. Att jag bara måste fotografera det varje år när det blommar! Det är så vackert när trädet står i full blom och trädkronan blir som ett rosa fluff. Det har gått så otroligt fort nu den senaste veckan efter några dagar med nästan sommarvärme. När vi var i botaniska den 13 apr då syntes inga blommor på trädet. Det står inte långt ifrån botaniska, det går en gångbro över till Slottsskogen och intill där står trädet.

Knoppar och blommor mot blå himmel
Ljuvliga fluffiga blommor!
Härlig blomning
Solljuset lyser på några blommor
En lite avsides gren med blommor
Det är svårt att, dels få med hela trädet med teleobjektiv, och att det kommer folk gåendes hela tiden, men en liten uppfattning om trädets storlek kan man kanske få här ändå 🙂
Och här står jag och fotograferar 🙂 Min man brukar ta bilder när jag inte märker det och bäst är det. Jag gillar verkligen inte att vara med på bild, men denna tyckte jag om. Här ser man också trädet bättre än på min bild.
Och så avslutar jag med en bild på en ekorre. När man går i Slottsskogen så ser man nästan alltid ekorrar. Här var det ren tur att jag hann få en bild på den. Så otroligt kvicka i vändningarna, men så fina.

Idag har vädret slagit om och det blåser och är kallt. Tur att jag fick fotograferat körsbärsblommorna igår. De varar ju inte så jättelänge, några veckor, sen är det överblommat.

17 reaktioner på ”Nu blommar körsbärsträdet…..

 1. Jag är väldigt glad att du bor i Göteborg Ulla 🙂 Då får jag möjlighet att njuta av både Botaniska och Slottsskogen. Har ju besökt båda flera gånger och vet vilken dröm det är. Och som vanlig, helt ljuvliga bilder. Fantastiskt att vandra under blommande körsbärsträd. Det finns ju i Kungsträdgården i Stockholm och jag hade förra året tänkt åka upp och fotografera dom men … så kom pandemin. Och inte blev det av i år heller. Men nästa år kanske.
  Roligt att se fotografen ”in action”. Och ekorrar är snabba så grattis till att du hann fånga den på bild.
  Här var det fortfarande en ljuvlig morgon så vi tog en lite extra lång morgonpromenad. Men nu börjar ett soldis dra in och imorgon finns återigen ett moln med snöflingor i när man tittar på väderprognosen och hårda vindar varnas det för. Lugnet före stormen idag så det gäller att njuta.

  Kram och fortsatt fin vecka!

  Gillad av 1 person

  • Ha,ha, ja, jag är också glad att jag bor i Gbg 🙂 Ja, Kungsträdgården måste ju också vara fantastiskt fint när körsbärsträden blommar där. Det har man ju sett på bild. Synd att du inte kom dit. Hoppas du kan åka dit nästa år.
   Och stort tack Anita!
   Kram

   Gilla

 2. Oh så underbart. Jag håller på för fullt och gräver en jättegod där jag ska plantera ett körsbärsträd, men det blir inte det ljuvliga japanska körsbärsträdet. Det blir ett med vita blommor men det kommer också bli fint och gott på sensommaren.
  Vackra bilder som vanligt.

  Gillad av 1 person

 3. Så fantastiskt vackra bilder på det makalösa trädet. Ska till Göteborg i Valborg men då lär väl trädet vara överblommat. Kanske ska passa på att ta med maken till Botaniska den helgen 🙂 Förresten, står trädet vid den bro där löparna springer över vid Göteborgsvarvet?

  Gilla

  • Nu har det blivit kallt igen, så det är mycket möjligt att det finns lite blommor kvar till Valborg. Det var ju en del knoppar också. Jag har ingen aning om ifall löparna springer över den bron, tror inte det för den är ganska trång… 🙂 Det är en gångbro alldeles strax utanför Botaniska, vägen mot Linnéplatsen, över till Slottsskogen.
   Och stort tack! Hoppas det blir lite varmare till Valborg.

   Gillad av 1 person

 4. Hej Ulla!
  Vad kul att din man fotograferade fotografen och körsbärsträdet.
  Du och trädet smälter nästan samman när det gäller färgerna.
  Mycket vackert!

  Gilla

  • Hej Kerstin!
   Ja, jag tyckte om den bilden, det var på lagom avstånd. Och dagen till ära så hade jag en rosa jacka på mig 🙂
   Stort tack!

   Gilla

 5. Fantastiskt fina bilder på körsbärsblomningen. Det har ju varit så kallt så jag blir förvånad över att körsbären blommar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.