Kallt men soligt

Det har inte blivit så mycket fotograferande nu på ett tag. Det har varit så halt ute men nu har nästan all is försvunnit också. Så vi vågade oss ut härom dagen, utan broddar. Att gå med broddar funkar ju ganska bra, men man spänner sig mer då, så man får ont i benen efteråt 🙂 Någon snö har vi inte kvar här längre, den regnade bort för ett tag sedan, innan kylan kom. Nu är det soligt och fint på dagarna och man känner att solen faktiskt värmer lite i skyddade lägen. Här kommer lite blandade bilder, både naturbilder och från uterummet där det börjar hända lite nu 🙂

Lite frost på fjolårets torra växter
Fint vinterljus
Ett björnbärsblad som lyste i solljuset
En liten rödhake som solar sig
Bara lite frost på ljungen
I uterummet börjar det bli vår och min ena kamelia börjar slå ut. Den tog vi inte in förrän i mitten på januari, när det började bli kallt. Så länge har jag aldrig låtit den stå kvar ute tidigare.
I februari 2020 köpte jag en rosa kamelia, Spring festival, den har många knoppar men den har inte alls kommit lika långt som min rödvita. Men då varar ju kamelia blomningen lite längre i stället

Det är i alla fall härligt nu när det går åt rätt håll i naturen och dagarna blir längre.

12 reaktioner till “Kallt men soligt

 1. Helt underbara bilder Ulla! Så vackra nyanser och vilket vackert ljus. Älskar bilden på björnbärsbladet. Och så rödhaken, min favoritfågel. Och bilden med frost på ljungen är verkligen inte ”bara”, den är jättevacker med det diffusa i bakgrunden. Mina kamelior blommar för fullt nu. Tyvärr för en del av knopparna orkar inte fullt ut utan faller av. Och det är också lite tråkigt då jag inte är i uterummet den här tiden på året. Min ljusrosa har inte börjat ännu, jag hoppas den håller sig till i februari. Annars så är min erfarenhet att just de rödvita är snabbast ut … även om min vita var snabbast den här säsongen.
  Här har vi än så länge ett tunt lager med snö och minusgrader. Halt är det men jag har ”spikskor” på fötterna (Icebug). Ett måste när man är hundägare 🙂

  Ha en fin helg!
  Kram Anita

  Gilla

  1. Tack så mycket Anita! Rödhaken är en av mina favoritfåglar också samt den lilla stjärtmesen, den är också jättesöt. Synd när knopparna faller av på dina kamelior. De började kanske blomma lite för tidigt, det har hänt mig också. Det kan ju bli väldigt skiftande temperaturer i uterummet och då lockas de att komma igång för tidigt. Blir det sen då kallare så åker knopparna. Min rödvita började visa färg redan när den stod kvar ute. Men jag vågade inte ha den kvar där när det blev flera minusgrader så det var nog tur att jag tog in den 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Bedårande bilder! Den lilla rödhaken är så näpen. Inte dåligt att ha en blommande kamelia! Det är jobbigt med det hala väglaget. Broddar känns inget vidare, eftersom man spänner sig så som du säger. Väglaget här är mest slirig nu. Saltet på snön gör att man halkar runt i snömodd som broddarna inte biter på.
  Trevlig lördagkväll!

  Gilla

  1. Tack så jättemycket! Det är härligt att ha växter som blommar mitt i vintern 🙂 Kamelian kräver ju att man har någon form av sval vinterplats. Den trivs inte inomhus, det blir för varmt och torrt. Annars är det en underbar växt.

   Gillad av 1 person

   1. Ja, man kan tänka medelhavsväxter som olivträd, citrusväxter, kamelior och liknande växter. De vill ha en svalare period på vintern för att må riktigt bra.
    Även pelargonerna trivs bra med en sval övervintring.

    Gillad av 1 person

 3. Det där vinterljuset – det ger så krispiga bilder, underbara! Kamelian är jag avis på, så himla fin. Solen visar sig oftare och oftare, det är så härligt, särskilt när vi har en hel del snö.

  Gilla

 4. Underbara bilder och med det fina ljuset som alltid finns i dina foton! Kul att du fick en så fin bild på rödhaken … en av mina små bevingade favoriter 🙂
  Härligt med dina kamelior … bra att de inte blommar samtidigt, utan att du kan njuta länge av blomningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.